Verhuizen en energiecontract

Ga je verhuizen en wil je het energiecontract wisselen, bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat je op de kosten kunt besparen? Het is de moeite waard om de richtlijnen op dit gebied even door te nemen, om te voorkomen dat je bijvoorbeeld met een opzegvergoeding te maken krijgt. Wist je bijvoorbeeld dat de kosten aardig kunnen oplopen wanneer je binnen 1 jaar van het contract opzegt? Het is daarom verstandig om goed na te gaan welke energiecontracten je hebt lopen en wat de looptijd daarvan is.

Binnen 1 jaar van het energiecontract

Het is verstandig om het energiecontract minimaal 1 jaar aan te houden en daarna pas te wisselen, om op die manier een eventuele opzegvergoeding te voorkomen. Zou je het contract binnen 1 jaar opzeggen? Dan is de kans groot dat de energieleverancier je hogere kosten in rekening zal brengen. Daarnaast dien je er rekening mee te houden dat de kosten oplopen, als het gevolg van een korting waar je geen aanspraak meer op kunt maken. Zodra je een energiecontract aangaat biedt een leverancier je regelmatig een korting aan, waarvoor je minimaal een jaar klant dient te blijven. Pas na die tijd ontvang je daadwerkelijk de korting, waardoor het van belang is om niet te vroeg op te zeggen.

Belangrijke punten bij verhuizen

Ga je verhuizen en wil je het energiecontract opzeggen? Zorg er dan in ieder geval voor dat je nagaat welke energieleverancier je hebt of welke leveranciers je hebt. Vervolgens kun je de verhuizing doorgeven aan de energieleverancier en zal je de meterstanden door moeten geven. Het is van belang om de verhuizing in ieder geval 2 weken voor de verhuizing door te geven. De energieleverancier heeft op die manier voldoende de tijd om de verhuizing in orde te maken, zodat je slechts tot de dag waarop je verhuist hoeft te betalen voor de energie. Weet je al eerder dat je gaat verhuizen? Je kunt dit al vanaf 3 maanden voorafgaand aan de verhuisdatum doorgeven, waardoor het de moeite waard is dat tijdig te doen.

Vervolgens dien je de meterstanden van het oude huis op te nemen, om die aan je huidige leverancier door te geven. Wil je vervolgens overstappen naar een andere energieleverancier om daar vervolgens stroom en/of gas af te gaan nemen, wat eventueel tot de goedkoopste energie kan leiden? Zorg er dan voor dat je per de eerste dag waarop je in de nieuwe woning energie op wilt nemen een contract afsluit.

Uiteraard is het van belang om de meterstanden van de nieuwe woning door te geven aan de nieuwe energieleverancier, de oude heeft dit niet nodig. Zorg er wat dat betreft voor dat je de juiste meterstanden aan de juiste leverancier doorgeeft, zodat je kunt overstappen op het moment dat je gaat verhuizen. Het verhuizen is een goed moment om van energieleverancier te wisselen, aangezien de kans groot is dat je tot enkele honderden euro’s kunt besparen. Uiteraard kun je ook buiten het verhuizen om wisselen van energiecontract, zodat je voordeliger energie af kunt nemen.

Previous post:

Next post: