kWh prijs

Ken je de kWh prijs van je huidige energieleverancier en ken je die van de goedkoopste energieleverancier? De kans is groot dat er een flink verschil tussen zit, al lijkt dat op het eerste gezicht echter niet meteen schokkend. Het gaat waarschijnlijk om enkele getallen ver achter de komma, niet iets waar je in eerste instantie meteen rekening mee zou houden. Dit verandert echter op het moment dat je ontdekt dat je als 1-persoonshuishouden al gemakkelijk 2.000 kWh per jaar verbruikt. Het is dan wel degelijk de moeite waard om over te stappen naar de goedkoopste energieleverancier die er beschikbaar is.

kWh prijs vergelijken

Je kunt de kWh prijs van je huidige leverancier met die van de goedkoopste energieleverancier vergelijken. Vermenigvuldig dit vervolgens met het verbruik van het afgelopen jaar, om na te gaan hoeveel je maximaal kunt besparen door over te stappen naar de goedkoopste energie. De kans is groot dat dit gemakkelijk op zal tellen tot enkele honderden euro’s en dan blijkt dus ook wel weer hoeveel goedkope energie uiteindelijk kan lonen. Dit is een bedrag waar je gewoon een lang weekend van weg kunt, of waarvan je een paar keer met het gehele gezin kunt gaan eten. Vergelijk daarom altijd de kWh prijs, maar kijk ook naar de overige kosten die de netbeheerder en de leverancier rekenen.

Besparen op kWh prijs

Vind je de kWh prijs aan de hoge kant en zorgt zelfs de goedkoopste energie voor een pittige rekening, waar je niet op zit te wachten? Dan is het verstandig om meer te besparen op energie, waarvoor je gebruik kunt maken van een aantal handige tips. Zet de verwarming bijvoorbeeld eens wat lager en breng isolatie aan. Zorg er daarnaast voor dat je niet te lang onder de douche staat en maak gebruik van nachtstroom indien je een dubbele meter hebt. Op die manier kun je zelfs bij het afnemen van de goedkoopste energie zorgen voor een interessante besparen.

Previous post:

Next post: