Grijze en groene stroom

Ben je op zoek naar de goedkoopste energieleverancier en krijg je te maken met de keuze tussen grijze en groene stroom? Het is van belang om goed te onthouden dat er aan het stopcontact geen sprake is van een verschil, er bestaat geen groene of grijze stroom. Stroom is stroom en werkt wat dat betreft altijd even goed. Dat neemt niet weg dat we stroom op verschillende manieren op kunnen wekken. Wekt de goedkoopste energieleverancier de stroom op met behulp van een kolencentrale? Dan spreken we van grijze stroom, die minder milieuvriendelijk is dan de groene variant.

Grijze stroom

Indien je de goedkoopste energieleverancier vindt die grijze stroom opwekt dien je na te gaan of je hier gebruik van wilt maken, of dat je liever een meer duurzaam alternatief zou afnemen. Grijze stroom staat voor het gebruik van kolencentrales, die zorgen voor een flinke vervuiling van het milieu. Het is de stroom van het verleden. Op het moment dat je de goedkoopste energie af wilt nemen kun je ook op zoek gaan naar alleen de groene leveranciers. Je zorgt er dan nog altijd voor dat je flink kunt besparen, terwijl je daarnaast een goede stap kunt zetten richting een beter milieu voor ons allemaal.

Groene stroom

Groene stroom vormt een alternatief voor grijze stroom. We wekken dit op met behulp van zonnepanelen, waterkrachtcentrales, windmolens en bijvoorbeeld uit biomassa. We wekken energie op, zonder dat we bepaalde bronnen uitputten en daarmee op termijn voor problemen zorgen. Ga op zoek naar de goedkoopste energie met een groen label om niet alleen op de kosten te besparen, maar ook wat goeds voor de planeet te doen. Indien je binnen de goedkoopste energie voor een groen alternatief kiest verplicht je de leverancier als het ware om meer groene stroom op te gaan wekken, waardoor we uiteindelijk toe kunnen werken naar een duurzame energievoorziening.

Previous post:

Next post: