Gasprijzen

De gasprijzen zijn de laatste tijd weer iets afgenomen, maar laten verder een behoorlijke schommeling zien. Het is verstandig om over te stappen naar de goedkoopste energieleverancier, aangezien je dan in ieder geval zeker weet dat je niet teveel betaalt. In plaats daarvan kun je rekenen op scherpe tarieven en zorg je ervoor dat je de verwarming in kunt schakelen wanneer je het koud krijgt. Houd er rekening mee dat je de goedkoopste energieleverancier niet kunt kiezen op basis van alleen de gasprijzen, let ook op de andere bijkomende kosten waarvan sprake is. Je begint je vergelijking in elk geval zoals altijd weer met het berekenen van de kosten voor energie.

Gasprijzen vergelijken

Wil je de gasprijzen vergelijken om op zoek te gaan naar de goedkoopste energieleverancier? Kijk dan onder andere naar de prijs met m3, maar daarnaast ook naar de kosten voor het transport en bijvoorbeeld naar de invloed van de Btw en de energiebelasting. Je kunt op die manier zorgen voor het totaalplaatje, dat je uiteindelijk de mogelijkheid biedt om de goedkoopste energie af te nemen. Heb je een goedkope aanbieder gevonden? Dan kun je online binnen een paar minuten overstappen. De nieuwe leverancier neemt je bovendien het papierwerk uit handen, zodat je daar zelf geen omkijken naar hebt.

Kosten voor de aansluiting

Houd er rekening mee dat je bij de gasprijzen nog een aantal dingen op dient te tellen. Je kunt de goedkoopste energie afnemen wanneer de gasprijs, plus de kosten voor je aansluiting, plus de kosten voor het transport lager zijn dan bij andere aanbieders. Tel deze elementen altijd bij elkaar op, eventueel in combinatie met de belastingen die alle leveranciers je in rekening dienen te brengen. Je komt dan tot een goed overzicht van de situatie. Er is meer dan alleen de gasprijs wanneer je op zoek bent naar de goedkoopste energie, dus houd daar in ieder geval rekening mee tijdens het maken van je vergelijking.

Previous post:

Next post: