Enkele en dubbele meter

Heb je een enkele of een dubbele meter zitten, voor je stroomaansluiting? Het is verstandig om daar rekening mee te houden wanneer je op zoek gaat naar de goedkoopste energieleverancier. Het zou zo kunnen zijn dat je met een enkele meter een relatief hoge prijs betaalt, omdat het nachttarief van een bepaalde leverancier erg aantrekkelijk is. Hier kun je alleen gebruik van maken op het moment dat je een dubbele meter hebt zitten. Wat dat betreft kun je de goedkoopste energieleverancier vinden door in ieder geval aan te geven welk type meter je hebt zitten.

Enkele meter

Indien je een enkele meter hebt zitten maak je gebruik van het reguliere tarief, er is dan geen sprake van een piek en een dal. Bij de meeste energieleveranciers zal dit tarief het midden houden tussen het dag- en het nachttarief. Indien je een enkele meter hebt zitten kun je op zoek gaan naar de goedkoopste energieleverancier door goed te kijken naar de reguliere prijs per kWh. Let daarnaast natuurlijk goed op de bijkomende kosten. Je hebt op die manier de mogelijkheid om uiteindelijk de goedkoopste energie af te nemen bij de leverancier.

Dubbele meter

Indien je een dubbele meter hebt zitten kun je de goedkoopste energie afnemen door vooral gebruik te maken van de daluren. Dit zijn de nachten en de weekenden, aangezien de prijs voor stroom dan over het algemeen wat lager is. Kijk goed naar de dubbele tarieven van de energieleveranciers en ga na hoeveel je kunt besparen door in de avonduren en de weekenden gebruik te maken van je elektrische apparaten die veel stroom verbruiken. Je kunt binnen de vergelijking aangeven dat je een dubbele meter hebt zitten, zodat je eenvoudig op zoek kunt gaan naar de goedkoopste energie en je het juiste contract af kunt sluiten.

Previous post:

Next post: