Energieverbruik

Het energieverbruik van Nederlanders is de laatste jaren over het algemeen wat afgenomen. Dat lijkt vooral te maken te hebben met het feit dat we overstappen naar de goedkoopste energieleverancier en we ons beter bewust worden van de kosten, maar ook met de meer zuinige apparaten waar we vandaag de dag gebruik van maken. Met name de wasmachine verbruikt veel minder stroom, maar ook de koelkast en de vaatwasser werken op een meer zuinige manier. Een overstap naar de goedkoopste energieleverancier zorgt wat dat betreft voor een dubbele besparing, waardoor dit meer dan de moeite waard is.

Energieverbruik zomer en winter

Het energieverbruik kan in de zomer en de winter over het algemeen flink uiteen lopen. We verbruiken meer gas op het moment dat de temperaturen omlaag duikelen, maar we verbruiken ook meer stroom omdat we de verlichting weer eerder inschakelen. Het is wat dat betreft verstandig om over te stappen naar de goedkoopste energieleverancier. Dit zorgt er namelijk voor dat de absolute verschillen tussen de zomer en de winter kleiner worden, aangezien we over de gehele linie besparen. De goedkoopste energie zorgt er bovendien voor dat we meer geld overhouden voor bijvoorbeeld leuke cadeaus tijdens de verschillende feestdagen.

Gasprijzen

Het energieverbruik lijkt daarnaast deels afhankelijk van de gasprijzen, aangezien we wel degelijk op zoek gaan naar de goedkoopste energie en ons bewust zijn van de schommelingen. We zetten de verwarming minder snel aan wanneer de prijzen oplopen, om te voorkomen dat we te maken krijgen met een flinke stijging van de kosten. Wat dat betreft laat het energieverbruik bepaald geen vlakke lijn zien, maar lijkt deze aan de andere kant juist altijd in beweging te zijn. Dat neemt natuurlijk niet weg dat het verstandig is om de goedkoopste energie af te nemen, om zoveel mogelijk op de kosten te besparen.

Previous post:

Next post: